Søgning

Ny søgeportal for danske lokalarkiver: www.arkiv.dk 

Den 20. februar 2015 åbnede en ny søgeportal, Arkiv.dk, hvor man hjemmefra kan søge i samlingerne i lokalarkiver over hele landet.

I mange år har næsten 550 danske lokal- og stadsarkiver set frem til den dag, hvor man samlet kunne præsentere vore mange billeder og øvrige registreringer for offentligheden. Takket været en donation fra A.P. Møller Fonden blev det endelig til virkelighed, da www.arkiv.dk gik i luften med Danmarkshistoriens største fotoalbum og oplysninger om alverdens andet spændende materiale fra de mange arkiver.

Der er tusindvis af billeder, og de fleste af dem kan man se direkte i lav opløsning. Hvis man vil bruge fotografierne, skal man henvende sig til dét arkiv, som opbevarer dem.

Man kan også søge i registreringer af dokumenter. Arkivet arbejder på at digitalisere tekster/dokumenter, så man kan læse dem på skærmen, men der er lang vej endnu.

Søg i Tommerup Arkiv

Vil man kun søge i, hvad der findes i Tommerup Arkiv, vælger man Avanceret søgning, hvor man under rubrikken Arkiv kan få Lokalhistorisk Arkiv, Tommerup alene.

Vi har i nogle år indtastet, hvad der findes i Tommerup arkivs samlinger, og siden 9. maj 2011 har man fra arkivets egen side kunnet søge på dette. Som nævnt finder man nu Tommerup arkiv fra www.arkiv.dk.

Store dele af arkivets samlinger er allerede indtastet og søgbare. Finder du ikke, hvad du søger, så kontakt os i arkivet, måske er arkivalierne på vej til at blive tastet ind i databasen.

Finder du billeder, hvor du mener billedteksten eller dateringen er forkert, eller hvor du har supplerende oplysninger, hører vi gerne fra dig. Vi er i arkivet meget glade for enhver henvendelse. Tænk, hvis man ser en fejl og ikke reagerer – så bliver fejlen stående til kommende generationer! – Klik blot på brev-symbolet under billedet og skriv en meddelelse.

Ved søgning er det godt at vide, at der skelnes mellem AA og Å.

Lokalhistorisk Arkiv, Tommerup, respekterer gældende regler for publicering af billeder på internettet. Hvis du mener, at vi alligevel har publiceret et billede i strid med lovgivningen, eller hvis billedet krænker enkeltpersoner, så kontakt os.