Arkivet lukket året ud

Lokalhistorisk Arkiv, Tommerup, ligger i den gamle rytterskole i Brylle, Ryttergade 3, 5690 Tommerup

Pga. af Corona er arkivet desværre lukket året ud. Arkivernes Dag midt i november, som plejer at være en stor festdag, må desværre også udgå i år.

Den lokalhistoriske kaldender udkommer dog planmæssigt, og den kan afhentes i arkivet lørdag den 14. nov. kl. 10-14 til en pris af 50 kr. pr. stk. Husk mundbind i rytterskolen.

Der er ganske få eksemplarer af arkivets årsskrift endnu, som også kan fås for 50 kr.

Arkivets bogudgivelser er blevet digitaliseret og kan læses her på siden. I det hele taget arbejder vi på at digitalisere arkivets mest efterspurgte materialer. Lige nu lægger vi højskolelærer Things gårdbeskrivelser fra Tommerup på nettet. Find dem på arkiv.dk.

Efterårsløv i mange farver sidst i oktober 2020.

Fire nye titler er digitaliseret. Klik på titlen og læs:

Siden rygterne om kommunens mulige salg af rytterskolen begyndte, har der været talt meget om stedet. Næste år, i 2021, fejrer rytterskolen 300 års jubilæum. I 300 år har skolen været byens og hele egnens samlingssted. I arkivet håber vi at kunne bevare vores gode og velfungerende arkiv på stedet.
Der er endnu ikke truffet endelig beslutning om rytterskolens fremtid.

Til sidst vil vi meddele, at skønt vi er nødt til at lukke arkivet for besøg, er arkivmedarbejderne i fuld sving. Der arbejdes på historien, og man kan altid kontakte arkivlederen eller et medlem af bestyrelsen omkring egnens historie. Benyt også gerne kontaktsiden her på siden.

Anders Christensen:
Fynske Bønders Liv
Preben Find:
Tumes torp
Kristen Gausdal:
Broholm Sogn i Tommerup
Rasmus Andersen:
Brylle Sogn i 1900-tallet