Mad er kulturhistorie – bevar egnens madhistorie. Rytterskolen i Brylle kl. 14 mandag 4. april 2022.

I Lokalhistorisk Arkiv, Tommerup vil vi gerne indsamle viden om egnens madhistorie og madkultur. Derfor starter vi en erindrings- og fortællekreds i Rytterskolen i Brylle. Det handler ikke om gamle kogebøger, men hvad man selv kan huske.

Vi begynder historien i 1930’erne, fortsætter med besættelsestidens mad osv. Det er madtradition, men også spørgsmål som at få et nyt køkken, kunne mænd lave mad, måtte børn spise mellem måltiderne osv. Første gang er mandag 28. marts kl. 14 i Rytterskolen, Ryttergade 3, 5690 Tommerup. Margit Egdal indleder med en billedserie om mad. Alle er velkomne. Man kan bare møde op.

Mandag 4. april mødes vi igen i Rytterskolen kl. 14. Her gælder det barndommens mad, her kan mænd også være med. Fortæl om din barndoms mad, som du husker det. Man må gerne skrive lidt ned på forhånd, vi skriver også ned undervejs. Alle er velkomne.

Tirsdag 26. april mødes vi i Rytterskolen kl. 14. Vi fortsætter med barndommens mad og bevæger os ind i 1960’erne – 1970’erne.

Tirsdag 31. maj mødes madholdet kl. 14 i Rytterskolen, hvor vi ser på tidstypiske menuer.

Arkivet modtager i det hele taget gerne indlæg om husholdningen her på egnen. Her er nogle ideer til, hvad man kan skrive om: